2003 startade Silvia Sardeira den väletablerade scenen Santiago Alquimista, en av Portugals främsta musikplatser på 00-talet. Dessutom var hon grundaren av Criasons, en musikbyrå med en stark karriärbyggande & artistutvecklings etos. Sin första artisten Noiserv i 2009 visade sig vara ett långvarigt och framgångsrikt partnerskap fram till idag. Mellan 2003 och 2005 arrangerade: Howe Gelb (USA), Elysian Fields (USA), Logh (SE), Perry Blake (IR) , Musidancas festival (PT / Brasilien / Afrika), Medusa festival (PT / UK / HU), Taxi Lisboa festival (PT).

2010 öppnar byrån sina dörrar i Sverige med namnet Silvia Kulturfirma och främjar rörligheten och synligheten för portugisiska artister, som Teresa Salgueiro (Madredeus), Noiserv, Melech Mechaya och arrangerar Casa de Fado till idag med den Portugisiska förening i Stockholm. Byrån producerade sin första film “Lisbon Revisited”, visad i Stockholm och i Lissabon.
2012 startade boka internationellt den berömda Kroumata slagverk, vilket resulterar i framgångsrika turer till Australien (2 gånger), USA, Argentina och Uruguay, Kina, södra och östra Europa.
I samma arbetslinje har Silvia varit ansvarig för regelbundna exportprojekt samtidigt som hon konsulterat för MTA Production, med framgångsrika produktioner i Nordamerika, Finland, Kina, Storbritannien, Sydkorea, Malaysia, UAE, Egypt och Spanien med grupper som Tarabband, ODE och Emilia Amper, Abalone Dots eller Lena Willemark. Samt specifika uppdrag som arbetsvisum eller ansökan för musikmässor.
Inspirerat av att arbeta med starkt engagerade artister som Lina Nyberg Band och Josef & Erica, Nils Berg Cinemascope, Susanna Risberg, Anders Hagberg, Irmelin har export av svensk musik blivit en stor del av Silvias arbete. I 2016 på MCV (Musikcentrum Väst) med exportprojektet för västkustartister, där Silvias ansvar har varit turneringskoordinering, artist coachning för internationell karriärstrategi, delta på musikmässor och publicering av utbildningsmaterial.
Under hela 2018 arbetade med den innovativa projekt SAMSPEL-turneringskoordinering i Sverige (kund: M.A.I.S.) och ansvarade för program och produktion till Göteborgs internationella jazzfestival GMLSTN Jazzfestival (5 års jubileum) och för flera svenska jazzkvällar i Italien och Lettland med Nils Berg Cinemascope, Portugal med Noiserv, Spanien med Baskery, Sydkorea med Anders Hagberg, Australien med Sanna Ruohenemi, Irland med Susanna Risberg. I 2018 Silvia deltog på EJN-konferensen i Lissabon ♡ och producerade igen Jazz i Parken-festivalen. Silvia har startat en kulturförening Semente (frön på portugisiska) där vi skapar och utvecklar flera projekt i Sverige, till exempel Stockholm Women’s International Jazz Festival, Lusofoni festival och Jazzambassaden, Swedish Jazz Nights.

Det har varit en fantastisk resa i Sverige och jag är mycket tacksam för att omfamna och vårda kunder med ett långsiktigt perspektiv och som litar på min kompetens. Kontakta mig på silvia.sardeira@gmail.com